Hellas

Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού.

Σε αυτή τη σελίδα θα περιγράφονται σημαντικά ιστορικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα τα οποία ανέδειξαν το κύρος της Ελλάδας.

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ
Από τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Ασία, υπάρχει στις μέρες μας, η φυλή των Καλάς.

Η Φυλή των Καλάς ζει στις κοιλάδες του Ινδοκαύκασου στο Πακιστάν. kalas1Σύμφωνα με την παράδοσή τους, οι Καλάς είναι απόγονοι ελλήνων στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και έχουν διατηρήσει ως τις μέρες μας μια μοναδική στον κόσμο παράδοση με στοιχεία από την αρχαία Ελληνική θρησκεία και πολιτισμό.

Η φυλή των Καλάς ζει σε 30 περίπου οικισμούς, στις κοιλάδες του Ινδικού καυκάσου. Η παράδοση τους θέλει απογόνους στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου, όταν ο στρατός του διέσχιζε τον Ινδικό Καύκασο προς τον Νότο. Οι Καλάς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί διατηρούν μια μοναδική στον κόσμο παράδοση, με στοιχεία από την αρχαία ελληνική θρησκεία και πολιτισμό.

Στη θρησκεία τους είναι πολυθεϊστές. Πατέρας kalas2των θεών και των ανθρώπων είναι ο DI ΖΑU δηλαδή ο Δίας Ζεύς. 0ι Καλάς απευθύνουν τα μηνύματα και τις προσευχές τους στον DI ΖΑU με τον θεό-αγγελιοφόρο τους που ονομάζεται ΒΑLUΜΑΙΝ, ο οποίος σύμφωνα με μελετητές είναι ο θεός Απόλλωνας. Στα δάση, στα βουνά και στα ποτάμια, κατοικούν διάφορα πνεύματα, δηλαδή οι Νύμφες, που πολλές φορές βοηθούν τους Καλάς. TSESTAK, δηλαδή Εστία, είναι η θεά του σπιτιού. Κάθε σπίτι έχει μια γωνιά αφιερωμένη σ’ αυτήν και κάθε οικισμός ένα ναό όπου συγκεντρώνονται για τις τελετές τους.

Οι τελετές τους ακολουθkalas3ούν τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις και η μουσική τους θυμίζει ρυθμούς τελετών όπως έχουν σωθεί μέχρι τις μέρες μας με τα ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ, και άλλους θρακιώτικους χορούς. Ανάμεσα στους Μουσουλμανικούς λαούς της Ασίας, οι Καλάς είναι οι μονοι που παραγουν και πινουν κρασι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ενδυμασίες των γυναικών ,με τις χαρακτηριστικές περικεφαλαίες που θυμίζουν τις Μακεδονίτικες στολές όπως αυτές που φορούν οι γυναίκες στην Αλεξάνδρεια κοντά στην Θεσσαλονίκη. 

kalas4Ενα άλλο κοινό με την αρχαία Μακεδονία στοιχείο είναι ότι οι Καλάς στο κεφάλι φορούν την Μακεδονική καυσία που φορούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Η ομοιότητα, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις τοιχογραφίες Μακεδονικών τάφων στην Βεργίνα και αλλού, είναι εκπληκτική!
Ακόμα και σήμερα στη γλώσσα των Καλάς υπάρχουν λέξεις που έχουν κοινές ρίζες με τις ελληνικές. ΙΛΑ είναι το έλα, Χεμάν είναι ο χειμώνας, Δοντούγια είναι τα δόντια, Χάιρε είναι το χαίρετε, και άλλες
λέξεις που θυμίζουν ελληνική προέλευση.

6 Φεβρουαρίου 1998 η ΕΤ3 οργάνωσε τον πρώτο Τηλεμαραθώνιο για τους Καλάς με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 30.000.000 δρχ. Τέσσερα χρόνια μετά, ο δάσκαλος των Καλάς Αννίς Ουμάρ έρχεται στην Ελλάδα για να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό για τη σημαντική βοήθεια και να ενημερώσει για την σημερινή κατάσταση των Καλάς.

Επίσης 13 Απριλίου 2002 πάλι η ΕΤ3 οργάνωσε τον δεύτερο Τηλεμαραθώνιο. Κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν βίντεο με τα Νέα Σχολικά Κτίρια, το Σπίτι Μητρότητος, τα έργα ύδρευσης, άρδευσης κ.α. που πραγματοποιήθηκαν με τα χρήματα των τηλεθεατών. Πήραν επίσης μέρος και παιδιά των Καλάς που σπουδάζουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια της φυλής.